Vardag:7 - 17

Tfn:0433 - 712 90

Fax:0433 - 169 03

Proffs
  • Elmaskiner
  • Infästning
  • Lagerservice
  • Profilkläder
  • Skydd
  • Verktyg
Konsument
  • Hem & Fritid
  • Grill
  • Verktyg

Det är inte många företag som kan skryta med att de har varit verksamma i över hundra år, men det kan vi!

Redan 1903 började Markaryds Järn försett industrin i och kring Markaryd med förnödenheter, och vi är stolta att titulera oss: Markaryds äldsta företag!!!

Vi har sett företag komma, vi har sett små företag som tidigare enbart varit en kändis på orten växa och skaffat sig ett namn både nationellt och internationellt och i detta har vi fått vara delaktiga.

Under den tiden har vi inte bara lärt känna våra kunder utan även arbetat upp ett gediget och välanpassat sortiment för att kunna försörja vår lokala industri.

Där proffs möts

Vår inriktning är till 95 procent proffs, det vill säga industri, byggare, hantverkare, fastighetsskötare, kommun med flera.

Vi håller kontinuerligt interna utbildningar så att våra säljare ständigt är uppdaterade med det senaste. Det är med andra ord här som proffs möts.

Vår affärsidé

Att erbjuda industrin i och kring Markaryd ett komplett lagerlagt sortiment av verktyg, maskiner och industriförnödenheter för att erbjuda kunden optimal logistik och teknisk kompetens.

Vår målsättning är att hitta den lägsta totalkostnaden för våra kunder. Detta når vi dels genom riktigt bra avtal, dels genom lokal lagerhållning där vi står för lagret istället för kunden, hög leveranssäkerhet, dagliga leveranser till våra kunder i Markaryd och 1-2 gånger i veckan till våra kunder utanför Markaryd. Vi erbjuder även lagerpåfyllning hos kund.

Sedan 2005 ägs Markaryds Järn av Sohlbergsgruppen i Ljungby.

I gruppen ingår, förutom Markaryds Järn, Sohlbergs i Ljungby, Sohlbergs i Jönköping och Stål & Verktyg i Växjö.

Tillsammans är vi nästan 80 anställda där vi har specialkompetens inom allt från skärande, till svets, till fästelement och industriellt montage.

I Markaryd har vi över 15 000 lagerlagda artiklar, räcker inte detta kan vi snabbt nå våra systerbolags 30 000 artiklar, eller gå vidare till någon av våra 500 leverantörer som vi har avtal med! Detta är vad vi kallar ”ett gediget sortiment”

Det är något stort med Markaryds Järn

Markaryds Järn är delägare i BIG-gruppen – en samverkan mellan lokalt starka företag med 60 yrkesbutiker och lager från Finnmark i norra Norge till Skåne i södra Sverige.

Det ger dig direkta fördelar.

Stora inköpsvolymer ger konkurrenskraftiga priser och våra nära kontakter med välkända leverantörer runt om i världen gör att vi kan förse ditt företag med det bästa branschen kan erbjuda.

© Markaryds Järn 2019